marketing

Pět důvodů, proč by měla mít každá B2B firma v roce 2021 virtuální showroom

Beire
Mar 22, 2021
Back

Nejnovější trend: marketingoví specialisté představují brandy díky inovativní koncepci virtuálních showroomů.

Nečekaný příchod COVIDu se citelně dotkl celého odvětví výstav a veletrhů a většina tradičních vystavovatelů se zprvu zdráhala nahradit klasický způsob nabídky její virtuální podobou. A z dobrého důvodu: rané produkty šité horkou jehlou byly moc drahé a obyčejné. Lidé z marketingu jen povytáhli obočí, zavrtěli hlavou a celou koncepci virtuálního showroomu zavrhli jako nepotřebnou.

Tehdy dobře udělali. Dnes už je to úplně jinak a tady je pět důvodů proč.

Ušli jsme kus cesty a spojení odborného veletrhu a virtuálních prostor v praxi přináší reálné výsledky a předznamenává spojení virtuálního a kontaktního marketingu pro budoucnost. Hlavní novinkou je individuální a plně personalizované řešení prezentující značku za nízkou cenu, což znamená dosažitelnou návratnost investic.

Začněme stručnou definicí: Co to přesně je virtuální showroom?   

Virtuální showroom je stálý virtuální prostor šitý na míru, ve kterém můžou firmy interaktivně působit na návštěvníky a velmi rychle je seznámit se značkou, produkty či službami. Využívají k tomu produktové 3D modely, vložená média, videonahrávky, živé streamy a chat. To vše předává zájemcům o propagovaný brand spoustu informací.

Nejedná se o virtuální výstavu, ta je pouze pronajatým portálem na dočasné platformě a slouží k odklonění návštěvníků během rušnějších výstavních období. Virtuální showroom je výhradně vaším majetkem, který si můžete dát nastálo na firemní web.

Pět důvodů, proč potřebuje v roce 2021 každá firma svůj virtuální showroom:

1) Víc kontaktů na klienty

Už jste někdy slyšeli: „Kdo nehraje, nevyhraje“? Tak přesně to vystihuje podstatu virtuálního showroomu – představte si ho jako šťastná čísla vsazená s cílem zaujmout potenciálního zákazníka, který chce zažít něco, co ho přiměje s vámi obchodovat.

Když si dáte na webové stránky zakázkově vytvořený virtuální showroom, může to vaši firmu povznést na jinou úroveň interakce s klientem.

Obchodní zástupci si často říkají: „Kdyby tak šlo náš produkt nebo službu zprostředkovat se vším všudy!“ Jenže potenciální zákazník se k vám do firmy nebo na veletrh nemusí dostat ani běžně, natož za nynějších omezujících podmínek. Proto je tu virtuální prostředí předváděcí místnosti, které se maximálně přibližuje osobnímu setkání a pomůže vám získat víc kontaktů na potenciální zákazníky než dřív.

Pokud se chcete zeptat někoho odpovědného v Beire, jak konkrétní klient využil virtuální showroom a získal potenciální veletržní zákazníky, klikněte sem.

 

2) Sběr klíčových dat

Data o návštěvnících: Z jakého jsou návštěvníci prostředí? Dají se u nich vysledovat nějaké trendy?

Zájem a interakce: V jakém pořadí lidé zpravidla navazují interakci s vašimi produkty? Jaké produkty si vedou nejlépe, zvážíme-li jejich publikum a použitý mediální obsah?

Efektivita prodeje: Lepší porozumění prodejnímu cyklu vaší společnosti – jaké informace jsou nezbytné k získání kontaktů na klienty a zlepšení vašeho prodeje?

Virtuální showroom fungující v souladu s GDPR umožňuje mapování zákaznické zkušenosti, trendů a výhledově může vést k uzavírání většího množství smluv.

 

3) Nepřetržité online spojení s potenciálními zákazníky z celého světa

Díky virtuálnímu showroomu můžete být ve spojení a komunikovat s klienty z celého světa čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. Interaktivní virtuální prostor je snadné začlenit do stávající firemní komunikace na platformách jako Microsoft Teams nebo Slack.

Virtuální showroom můžou navíc vaši klienti šířit na sociálních sítích, e-mailem a podobně – výsostný prostor vaší značky tím přispěje k tolik žádaným klientským referencím. A právě naplněný potenciál častého sdílení, které přiláká nové zákazníky, je sám o sobě dostatečným důvodem, proč si virtuální showroom pořídit, i když je už COVID na ústupu.

Pokud se chcete zeptat někoho odpovědného v Beire, jak klienti virtuální showroom využívají ke zlepšení interakce se stávajícími i potenciálními klienty, klikněte sem.

 

4) Zastínění konkurence

Za úvahu stojí cokoliv nového, co vás odliší od konkurence. Prostor vytvořený přesně podle klientova přání bude důkazem, že jste správně pochopili jeho myšlenku a detailně se zaměřili na jeho potřeby. Virtuální prostředí předváděcí místnosti přináší možnost kompletní realizace klientovy vize.

Výhodu prvního tahu a řadu možností skýtají relativně nové marketingové techniky gamifikace a značkového 3D prostředí. Se správným a zkušeným obchodním partnerem je nebude těžké využít. Autonomní virtuální showroom může fungovat na firemním webu vedle virtuálních či běžných událostí i na sociálních sítích.

 

5) Nízká cena při správné spolupráci

Cena reálného 3D prostředí začíná na 50 000 euro, ale něco takového není nutné. Virtuální showroom nabízí grafické prostředí ve dvou rozměrech, ale vykreslené tak, že působí trojrozměrně. Navíc se obvykle pohybuje jen mezi 5 a 15 tisíci euro – neplatíte zbytečně za technologii, kterou nepotřebujete. Prostředky vkládáte jen do kreativní prezentace vaší značky, funkčnosti a analýzy dat.

Náklady na virtuální showroom zpravidla netvoří ani 10 % z ceny klasické výstavy nebo veletrhu. Když se spojíte s tou pravou výstavářskou společností, možná vám ho dokonce k běžnému stánku přihodí zadarmo (děláme to taky, tady si to ověřte).

 

6) Bonusový šestý důvod! Možnost rychle začít a působit seriózně

Spojte se s někým u nás v Beire (můžete klidně tady) a my vám položíme pár jednoduchých otázek. Pak nám dodáte nějaké svoje marketingové materiály, které máte zrovna po ruce, předáte pokyny a popíšete zásady spojené s vaším brandem, počkáte pár týdnu a abrakadabra... budete od nás mít prvotní návrh.

Počáteční koncepce je hotová, funkčnost zajištěná a virtuální prostor připravený k vyzkoušení.

Když COVID znemožnil osobní kontakt mezi lidmi, začaly se objevovat virtuální showroomy, které převzaly štafetu nikdy nekončícího působení značek na spotřebitele. Každé takové virtuální prostředí splňuje zadané požadavky a posiluje interakci s návštěvníky. COVID stranou, kdykoliv nebudou moct klienti z řad B2B firem běžně navštívit výstavní prostory, není od věci mít v záloze spolehlivé náhradní řešení, které se osobnímu setkání téměř plnohodnotně vyrovná.